De pups zijn er! 🎉

Zaterdagavond werd de tweeling geboren! Pleun begon donderdag al wat te “rommelen” het voorwerk, wat graven en beetje onrustig maar vanaf vrijdagnacht werd duidelijk dat er wat stond te gebeuren. Ze maakte me zaterdagochtend al heel vroeg wakker dat ze eruit moest. Ik zag ook aan haar dat ze weeën had. Dus Nel gebeld en ook Jeannette die ook altijd bij de bevallingen aanwezig is, dat ze rustig aan deze kant maar op moesten komen. In de loop van de middag werd t serieus en om 16.10 braken de vliezen en werd en voorzichtig wat geperst. Pleun was al een hele tijd steeds wat aan t persen maar we voelde dat de pups niet erg opschoven, nog midden in de buik zaten dat was al geen goed teken. Toen ze daarna ook nog vervuild vruchtwater verloor was t duidelijk, we moeten de dierenarts bellen. Onze dierenarts had geen dienst maar was zo lief om achterwacht te zijn, mochten zich calamiteiten voordoen. Zij gaf ons het advies om wat te geven om te kijken of de persweeën wat krachtiger zouden worden, dat hebben we gedaan maar intussen waren er helemaal geen persweeën meer. Saskia heeft haar onderzocht en constateerde ook dat de pups nog midden in de buik zaten en dit samen met het verlies van vervuild vruchtwater vond zij dat we over moesten gaan tot een Keizersnee. Dus naar de praktijk waar ook Sabine al paraat stond. Onze speciale dank voor hen, zo fijn dat we altijd op ze kunnen rekenen! ❤ Om 19.42u kwam de eerste, pupje oranje en om 19.44u nr 2 pupje paars. Zij had dus al in t vlies gepoept, zat er helemaal onder en had dit ook binnen gekregen. gelukkig hebben we dit goed uit kunnen zuigen. Zij was super levendig terwijl haar zusje wel even tijd nodig had om bij te komen van de narcose, die de pups ook bereikt. Dit was een hele nieuwe ervaring voor mij, nooit eerder te maken gehad met een sectio, maar Pleun en de meisjes doen het hartstikke goed!

Vanaf nu gaan we verder in het dagboek met de belevenissen van Pleun en haar Twins 🥰

de meisjes 😍
eerst geborene 🥰
lekker in de warme kist